Magyarul elérhető honlapok

NANE Egyesület honlapja és segélyvonali elérhetősége

NANE Egyesület szervezeti Facebook oldala

Patent Egyesület honlapja és segélyvonali elérhetősége

Stop-férfierőszak projekt honlapja és segélyvonali elérhetősége

OKIT (Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat) honlapja és telefonos elérhetősége

MONA Alapítvány honlapja

Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség (az Európai Női Lobby magyar tagszervezete) honlapja

Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség a Facebookon

A Női Érdek “sex-gender” honlapjának célja, hogy a „gender” fogalma körüli félreértéseket és félremagyarázatokat tisztázza, illetve hogy autentikus hivatkozási pontként és forrásként szolgáljon azon érdeklődők számára, akik szeretnék végre megérteni, hogy mi az a „gender”.

A nemzetközi nőkereskedelem áldozatait segítő nemzetközi projekt honlapja. Belgium, Hollandia és Magyarország együttműködésében megvalósuló projekt. A honlap azért jött létre, hogy az emberkereskedelem elleni küzdelemben érintett szakértők (szociális munkások, jogászok, rendőrök, áldozatsegítők, köztisztviselők és sokan mások) egymást jobban megismerhessék, egymástól és tapasztalataikból tanulhassanak és egy közös áldozatirányítási mechanizmust állítsanak fel, amely segítségével a Nyugat-Európában áldozattá vált magyar állampolgárok minél gyorsabban és egyszerűbben visszatérhetnek.

Nővértéka: a Női Érdek magyar nőjogi és gender bibliográfiája és tudástára

KERET Koalíció a szexuális erőszak ellen a túlélőkért — blog és segélyvonali elérhetőség

MUSZÁJ Munkacsoport a gyerekkori szexuális abúzus áldozatainak jogaiért

Amnesty International Magyarország honlapja

16 akciónap a nők elleni erőszak ellen honlapja

16 akciónap a nők elleni erőszak ellen a Facebookon

nemi erőszakot átélt nőknek lelki segítséget és támogatást nyújtó blog

Bírónők Egyesülete honlapja (a Bírónők Nemzetközi Szervezetének tagja)

Az Országgyűlés Hivatalának információs jegyzete a nők elleni erőszakról (2015) (Az információs jegyzetek az országgyűlési képviselők tájékoztatása céljából készülnek, és az összeállítás elkészültének időpontjában fennálló aktuális helyzetet mutatják be.)

A Nőkért Egyesület honlapja rengeteg információval. Van itt arcképcsarnok feminista és női jogi aktivista nőkről több évszázadból, széprodalmi bibliográfia, nőszervezetek listája, és külön menüpontok a nőket (és férfiakat) érintő számos témában.

Képzőanyagok és háttéranyagok a párkapcsolati erőszak kezeléséhez és megelőzéséhez multiprofesszionális csoportok és egészségügyi dolgozók számára (Pro Train projekt, magyarul, 2009)

A traumatizált gyermekek segítése — oktatófilm (a DVD megrendelhető a NANE Egyesület Webáruházában vagy letölthető AVI formátumban), és háttéranyag a poszt-traumás stress zavarról szóló oktatófilmhez

Európai Trauma Hálózat (European Trauma Network) honlapja: információk a poszttraumás stressz zavarról (PTSD) a szakemberek és az érintettek részére. (magyarul; a honlapon keresse a ptsd és erőszak, képzés a ptsd-ről, információ és segítség, könyvek, linkek oldalakat!)

A NANE Egyesülettől további képzési kézikönyvek szerezhetők be, illetve akkreditált és nem akkreditált képzések rendelhetők a családon belüli erőszak, a fiatalok és a párkapcsolati erőszak, esélyegyenlőség, a nemi alapú erőszak megjelenése és kezelése specifikus helyzetekben (menekültügyben, marginalizált, többszörös diszkriminációt szenvedő társadalmi csoportokban), társadalmi nemi szerepek, és a hatékony segítés témáiban a jogi, szociális, pedagógus, jogalkalmazó és az egészségügyi szakmák részére.

Egyéb nyelveken

Stop Violence against Women honlap (angolul)

Alice Miller gyermekpszichológus honlapja (angolul, németül és franciául)

Lundy Bancroft pszichológus honlapja (angolul)

Donna Ferrato dokumentarista fotóművésznek a párkacsolati erőszak ellen létrehozott honlapja és a művész Facebook oldala

Nemi erőszak ellenes honlap az angliai “Ez nem felhívás a nemi erőszakra!” (This is not an invitation to rape me) című kampány letölthető anyagaival, információkkal a tévhitekről és a tényekről.

Daniel Craig (a legújabb James Bond) egy angol társadalmi célú hirdetésben a nők egyenlőségéért.

Patrick Stewart beszéde az Amnesty International konferenciáján a nők elleni erőszak és a párkapcsolati erőszak ellen, melyben részben túlélőként, részben aktivistaként szólal fel.

A prostitúcióvásárló és nem-vásárló férfiak összehasonlítása: a Demand Abolition (a prostitúció mint a modern rabszolgaság intézményének eltörlését szorgalmazó cambridge-i szervezet) kutatása, melyben férfiak vallanak arról, hogy miért vagy miért nem vásárolnak nőket, és mi tartaná őket vissza ettől.

© 2010–2020 NANE Egyesület, Patent Egyesület