A segítő válaszol

dr. Spronz Júlia, a PATENT Egyesület jogásza, a NANE és a Patent Egyesület jogsegélyszolgálatának vezetője a Pink oldalán élő “műsorban” csetelt az olvasókkal. A válaszok talán az Ön számára is hasznosak lehetnek.


dr. Stummer Vera, a PATENT Egyesület jogásza, valamint Horváth Éva és Szigeti Vera pszichológusok, a NANE Egyesület munkatársai a párkapcsolati erőszak elterjedtéségéről, természetrajzáról, felismerhetőségéről beszél az ELTE rádióban. Kimondott és ki sem mondott kérdésekre válaszolva beszélnek az áldozatok tapasztalatairól és a megelőzés, beavatkozás, jogvédelem és gyógyulás lehetőségeiről és jelenlegi nehézségeiről. Témákegyenrangú kapcsolat és bántalmazó kapcsolat; erőszak: bántás vagy bántalmazás, szóbeli, lelki, testi, gazdasági, szexuális erőszak; szexuális erőszak megelőzése; szexuális erőszak különböző anyagi helyzetű / iskolai végzettségű csoportokban; kilépés egy bántalmazó kapcsolatból; figyelmeztető jelek; féltékenység; mézeshetek; alá- és fölérendeltség; segítési lehetőségek, stratégiák; bántalmazott nő vagyok-e; a kilépés kockázata. A kérdések, melyekre a szakértők kitérnek: Mi alapján választ az erőszakot elkövető? Mi a szexuális erőszak? Mit mondjunk a lányainknak? Mit mondjunk a fiainknak? Hogyan kerülhetik el a férfiak, hogy erőszakosnak tartsák őket?


A NANE és a PATENT Egyesület Youtube csatornáján található ismeretterjesztő videóban szakértőink és más intézmények és szervezetek szakértői osztják meg a párkapcsolati erőszakkal kapcsolatos alapismereteket. A videó segíthet az erőszakos magatartás korai felismerésében és jogainak megismerésében. A szakemberek ismertetik az erőszak fajtáit (érzelmi, szóbeli, fizikai, gazdasági-társas kapcsolatokat ellehetetlenítő erőszak, és szexuális erőszak), a kilépés nehézségeinek valós okait, annak valós okait, hogy miért térnek vissza a bántalmazottak abba a párkapcsolatba, melyből korábban elmenekült, és a korai ismertető jeleket a bántalmazó felismeréséhez.

© 2010–2020 NANE Egyesület, Patent Egyesület